PROGRAMMA 24 & 25 MEI 2021

 


 

Corona maakt een publieksevent onmogelijk. Daarom bieden wij op 24 en 25 mei leuke, individuele doe-dingen, plus eet- en drinktips. Je kunt zelfs een aantal prijzen winnen! Bovendien sluiten we PinksterDrie feestelijk af met een livestream vol optredens, verhalen, interviews en filmpjes (25 mei, van 19-21 uur, uitgezonden vanuit de Bullekerk). Nu al duiken hier en daar soldaten op in de Zaanstreek. Ze verschijnen vanzelf op onze social media-kanalen! Pas maar op…

 


25 mei, 19-21 uur: live-uitzending via Pinksterzaan.nl

Vier je de vrijheid met ons mee? Sla wat PinksterDrie-lekkers in en geniet thuis van onze live-uitzending vanuit de Bullekerk. Met onder meer meer Flamenco-muziek van gitaar virtuoos Jeff Heijne uit Krommenie. Spotliederen over de Spanjaarden uit 1574! Gedichten. Een dj. Zingende Watergeuzen. Interviews. Filmpjes over het Zaans Ontzet uit de Zaanstreek. Én uit Purmerend met medewerking van beide burgmeesters Hamming en Bijl, om de historische PinksterDrie-band (sinds 1574!) te benadrukken.

Ga naar de live-uitzending

 


Fietsroutes

  • Spaansch Benauwd Tour (23 en 24 mei, Eerste en Tweede Pinksterdag): fietsroute van 27 km op initiatief van Zaanse cafés. Inschrijven via: zaansket@gmail.com.
  • 30, 40 of 50 km. Op de plek van de Bullekerk stond een verschansing in 1574. Van hieruit voert een prachtige fietstocht, niet geheel toevallig ook langs Tachtigjarige Oorlog locaties. Op eigen gelegenheid. Route te koop bij de Bullekerk: info@bullekerk.nl. Krijg je onderweg dorst? Zoek dan van te voren uit waar je een Spaans Benauwd-biertje van Brouwerij HOOP kunt drinken.

 


Eten en drinken

Geniet van speciale streekproducten, die ontstaan zijn door onze aandacht voor het Zaans Ontzet!

  • Spaansch Benauwd bier: op veel plekken in de Zaanstreek te koop. In diverse supermarkten en slijterijen. Maar ook op de terrassen van onder meer: Brouwerij HOOP Zaandijk, Bar Groos Wormer, Bullekerk en Café Fabriek Zaandam. Meer info, Brouwerij HOOP.
  • Spaanse Sambal: in delicatessenwinkels door de gehele Zaanstreek. Voor verkooppunten en recepten, zie www.spicybusiness.nl.
  • Spaanse Kater: een ovenheerlijke Duyvekater van Bakkerij Lex Brakenhoff in Assendelft. Mag simpelweg niet ontbreken bij het Pinksterontbijt!
  • PinksterDrie Proeverij: een pakketje verse producten uit Westzaan, van JongWijs. Nadere details beschikbaar vanaf 17 mei! Kun je niet wachten, bestel dan snel, beperkte oplage: https://jongwijs.typeform.com/to/FEpwP5wa. Op te halen of direct op te eten bij restaurant De Waterraaf in Nauerna, bij JongWijs in Westzaan of bij de rondrijdende Soepfiets van JongWijs.

 


Prijzen winnen!!!

  • Deel je mooiste PinksterDrie-herinnering via Twitter, Facebook of Instagram met #Pinksterzaan. We belonen de mooiste herinneringen met een potje Spaanse Sambal en een flesje Spaansch Benauwd-bier. En de aller-allermooiste herinnering belonen we met twee PinksterDrie-pakketjes (zie hierboven).
  • Doe mee aan onze creatieve wedstrijd en print ons A4 met tangram uit. Print dit zoveel als je wilt. Knip de blokjes uit en ga creatief aan de slag om mooie PinksterDrie-figuren te maken. Deel jouw creatie met #PinksterZaan op Twitter, Facebook of Instagram. De mooiste vondsten gebruiken we de komende jaren in onze communicatie-uitingen! Ook belonen we vijf winnaars met een extra verrassing.

 


Share Button


Reacties zijn gesloten.